Sessietijden:

Zaterdag 3 september 12.00 – 18.30
Zondag 4 september 11.30 – 18.00

 

Wat kan je verwachten?

+ mooie stijlvolle locatie

+ beperkt aantal bezoekers per dag: niet te druk, ruimte voor statafels en zitjes met stoelen

+ alle whisky’s ook per 1 cl te proeven

+ groot aanbod met ca. 25 stands

+ circa 1500 whisky’s te proeven

+ circa 1000 flessen Old & Rare

+ extra masterclasses bij te boeken

 

Ticket

+ een dag toegang tot het festival

+ één lange sessie per dag

+ inclusief gratis Bugatti proefglas

+ inclusief Catawiki voucher twv 25,-

+ Dagticket aan de deur € 22,50

+ Dagticket in de voorverkoop € 16,50 (+ € 1,00 ticketkosten)

+ Early Bird ticket t/m 15 mei € 14,00 (+ € 1,00 ticketkosten)

Het Dutch Whisky Festival is hét festival voor zowel de beginnende als de ervaren whisky liefhebber en whiskyfestival bezoeker!

Het DWF onderscheidt zich door een gemengd aanbod van oude en nieuwe whisky’s. Diverse slijters, independent bottlers, importeurs en distillery’s zijn aanwezig met een mooie selectie uit hun assortiment. Het festival onderscheidt zich daarnaast door een groot aanbod van Old & Rare whisky’s: whisky’s waar maar een klein aantal flessen wereldwijd van is, en oude (zeer) zeldzame flessen met whisky uit de jaren ’60 tot ’80.

De whisky’s uit deze periode smaken anders dan moderne whisky’s, en zijn de passie van veel whisky liefhebbers, waaronder de organisatoren. Daarom zullen een aantal verzamelaars uit binnen- en buitenland met hun privé collectie komen, om deze – vaak unieke – whisky’s te delen met andere liefhebbers. Een uitgelezen kans dus om te kunnen proeven uit het whiskymuseum.

Deze combinatie van oude en moderne whisky’s maakt dit festival geschikt voor zowel de beginnende whisky drinker die graag wat meer wil weten van deze drank, als voor de ervaren whisky liefhebber. Er zijn samen meer dan 1500 whisky’s te proeven, dus voor elke bezoeker meer dan genoeg keus!

Ontstaan uit passie!

In 2018 zijn 3 enthousiaste liefhebbers in Arnhem begonnen met het Dutch Whisky Festival. In navolging van hun favoriete Whisky Festival (Limburg an der Lahn) kozen ze ervoor een whisky festival te creëren waar 1 langere sessie per dag het uitgaanspunt was. Hierdoor kan de echte liefhebber rustig al zijn whisky wensen in vervulling laten gaan, en veel bijzondere whisky’s proeven waar altijd al naar gezocht werd. Sinds de eerste versie in 2018 is het Dutch Whisky Festival uitgegroeid tot een festival dat door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt georganiseerd, die vanuit hun passie andere liefhebbers een fantastisch festival voor willen zetten.

Een gemengd aanbod van oude en nieuwe whisky’s .

Diverse slijters, independent bottlers en importeurs zijn aanwezig met een mooie selectie uit hun assortiment. Het festival onderscheidt zich daarnaast door een groot aanbod van Old & Rare whisky’s: whisky’s waar er bijvoorbeeld maar 80 flessen wereldwijd zijn en oude (zeer) zeldzame flessen met whisky uit de jaren ’60 tot ’80. 

De whisky’s uit deze periode smaken anders dan moderne whisky’s, en zijn de passie van de organisatoren. Daarom zullen een aantal verzamelaars uit binnen- en buitenland met hun privé collectie komen, om deze – vaak unieke – whisky’s te delen met andere liefhebbers. Een uitgelezen kans dus om te kunnen proeven uit het whiskymuseum.

Deze combinatie, met een gemengd aanbod van oude & moderne whisky’s, maakt dit festival geschikt voor zowel de beginnende whisky drinker die graag wat meer wil weten van deze drank, alsvoor de ervaren whisky liefhebber. Er zijn samen meer dan 1250 whisky’s te proeven, dus voor elke bezoeker meer dan genoeg keus!

Hoofdsponsor