Moet je zelf een glas meebrengen?

Dat hoeft niet, in de ticketprijs is een proefglas inbegrepen, dat je na afloop ook mee naar huis mag nemen!

Wat is die Catawiki voucher?

Catawiki is een Nederlandse online veilinghuis en een van de grootste whisky veilingen van Europa. Ze zijn hoofdsponsor van het festival, en geven daarom alle bezoekers die € 25,- euro korting geeft op een aankoop op Catawiki. Zo kan je met 25,- euro korting een fles whisky op Catawiki kopen, en zo voordelig de whiskyveiling een keer uitproberen. Die korting is hoger dan de ticketprijs, dus als je dat doet is het festival dus gratis, je krijgt zelfs geld toe!

Hebben jullie niet twee sessies per dag, zoals andere festivals?

Nee, wij hebben maar één lange sessie per dag. Je hoeft je dus niet te haasten, alle tijd om op één dag veel whisky’s te proeven én een tasting of masterclass te volgen!

Er staat dat op jullie festival drams van 1 cl geschonken worden. Kan ik dus geen groter glas krijgen?

Jawel hoor! Het is een service van ons dat je alle whisky’s ook per 1 cl kan krijgen, zodat je meer whisky’s op een dag kan proeven en een proefglaasje goedkoper is. Maar je kan gerust om een dram van 2 cl (of meer) vragen

Kan ik ook gratis whisky's proeven op het festival?

De standhouders bepalen op ons festival zelf of ze een whisky gratis laten proeven, of daar een bijdrage voor vragen. Sommige whisky’s zijn gratis, maar de meesten zullen iets vragen, ook al is het soms maar 0,50 of 1 euro voor een proefglaasje. We houden de entreeprijs daarom heel laag, zodat je aan het eind van de dag net zo veel kwijt bent dan op andere festivals. Alleen heb je zelf kunnen kiezen welke whisky’s je hebt geproefd!

Is jullie festivals ook geschikt voor beginners, of alleen bedoeld voor kenners en verzamelaars?

Ja hoor, ons festival is zeker ook geschikt voor beginnende whisky liefhebbers! Daarom staan er net als bij andere festivals slijters en importeurs met een mooie selectie van whisky’s voor beginners.

Kan je een masterclass volgen zonder het festival te bezoeken?

Nee, de masterclasses zijn onderdeel van het festival, en alleen toegankelijk voor festivalbezoekers!

Geeft een masterclass ticket ook toegang tot het festival?

Nee, een masterclass ticket is alleen voor de masterclass. Om die te kunnen volgen moet je dus ook een festival ticket kopen.

Wat gebeurt er met mijn ticket als het festival geannuleerd wordt?

In dat geval kan je kiezen: het ticket is dan geldig voor volgend jaar (ook als entree dan duurder is), of je mag hem laten terugbetalen (exclusief de boekingskosten á € 1,00).