Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DWF: 13 september 2019

13 september 2019 @ 16:00

€19,50

De regio Arnhem-Nijmegen kende als een van de laatste delen van het land nog geen groter whisky festival. Daarom besloten een paar gepassioneerde whisky liefhebbers en verzamelaars in 2018 een eigen festival te organiseren. Dat was een succes en zeer goed ontvangen. Dit jaar verhuist het daarom naar het Stadstheater en wordt het een tweedaags evenement.

Diverse slijters, independent bottlers en importeurs zijn aanwezig met een mooie selectie uit hun assortiment. Het festival onderscheid zich daarnaast door een groot aanbod van Old & Rare whisky’s: whisky’s waar er bijvoorbeeld maar 80 flessen wereldwijd zijn  en oude (zeer) zeldzame flessen met whisky uit de jaren ’50 tot ’80.

De whisky’s uit deze periode smaken anders dan moderne whisky’s, en zijn de passie van de organisatoren. Daarom zullen een aantal verzamelaars uit binnen- en buitenland met hun privé collectie komen, om deze – vaak unieke – whisky’s te delen met andere liefhebbers. Een uitgelezen kans dus om te kunnen proeven uit het whisky museum.

Deze combinatie, met een gemengd aanbod van oude & moderne whisky’s, maakt dit festival geschikt voor zowel de beginnende whisky drinker die graag wat meer wil weten van deze drank, als  voor ervaren whisky liefhebber. Er zijn samen meer dan 1250 whisky’s te proeven, dus voor elke bezoeker meer dan genoeg keus!

Dat dit jaar ook onze grote vriend Wullie McMorland  o.a. bekend van het Schotse restaurant de Hielander en het Hielander Festival in Alkmaar – er zal zijn met zijn ploeg om allerlei Schotse lekkernijen te presenteren doet ons erg veel deugd.

Kenmerken van het festival:

    • Een langere sessie per dag, dus geen haast en veel tijd voor gesprek en ontmoeting
    • Omdat 1cl genoeg zou moeten zijn om te proeven zullen vrijwel alle whisky’s in deze maat beschikbaar zijn.
    • Een prachtige Art Deco omgeving die goed bereikbaar is met openbaar vervoer en waar de parkeergarage op 100 meter is.
    • Een aantal boeiende masterclasses met mooie thema’s

Wij hebben er enorm veel zin in en ook de vrijwilligers van vorig jaar komen graag weer. Samen maken we er voor en met jullie weer een feest van. Tot dan.

 

Arno Borsboom & Michiel Wigman

Organisatoren

Arno Bosboom
Michiel Wigman

Locatie

Stadstheater Arnhem
Velperbinnensingel 10
Arnhem, 6811 BP Netherlands
+ Google Maps